error: Content is protected !!

후지산의 풍광을 즐길 수 있는 ‘애니플레이스 워크’ 후지요시다 점

O.F.D.A + Takusakaushi Lab – Tokyo university of Science | O.F.D.A + 도쿄 공과대학의 타쿠사카우시 연구소

.

.
Takusakaushi Lab has designed a coworking space on the third floor of an office building located about a five minute walk from Fujisan Station.

일본 후지산 역에서 도보로 5분 정도 떨어진 사무용 건물 3층에 공유 사무 공간을 제공하는 ‘애니플레이스 워크’ 후지요시다 지점이 둥지를 틀었다.
.

.
세 면이 유리로 둘러싸인 원래 건물의 장점을 살려, 사용자가 유리창 너머에 보이는 멋진 풍광을 즐길 수 있도록 외곽 둘레를 따라 책상을 배치하였다. 각 책상 앞쪽에는 목재 스크린을 미닫이식으로 설치해, 필요에 따라 여닫아 햇볕을 차단하거나 바깥을 내다볼 수 있도록 했다.
사무실 중앙부는 다른 곳보다 900mm 높은 곳에 휴식 공간을 만들어, 후지산 일대의 뛰어난 풍경을 바라보며 쉴 수 있도록 했다. 휴식 공간 주변에는 1,100mm를 더 높여 만든 구조물을 설치하여 리셉션, 개인용 공간, 회의실, 통화용 공간 등 다양하게 활용할 수 있는 공간을 짜 넣었다.
애니플레이스 워크가 들어서면서 후지요시다 시에도 재택 근무처럼 현대식 업무가 가능한 새로운 사무 공간이 자리를 잡게 되었다.
.

.
One of the attractive features of the existing building is that of the glass curtain walls which cover three sides of the building, so the architects placed work desks along them such that all users can enjoy the view from the windows. A wooden screen with a sliding door is mounted in front of each desk so that users can choose to block the sunlight when required or to look outside. The designs elevate the center of the room by 900 mm to create a breakout area where workers can enjoy the panoramic view, including of Mt. Fuji. The space around the breakout area is elevated by an additional 1100 mm, and various functional spaces, including a reception area, individual booths, a meeting space, and a phone booth are provided under it. With this project, a new type of facility that supports modern ways of working, such as telework, has been born in Fujiyoshida City.
.

.
Project: Anyplace Work Fujiyoshida / Location: Fujiyoshida, Yamanashi, Japan / Architect: O.F.D.A, Takusakaushi Lab – Tokyo university of Science / Constructer: Takiguchi Kenchikun / Gross floor area: 166,21m2 / Completion: 2018.7 / Photograph: ©Rino Kawasaki(courtesy of the architect)