error: Content is protected !!

칠레 오초께브라다스 해안의 랜스케입을 관조하는 게스트하우스

3370 Studio

.

.
The ‘Guest House’ is located in Los Vilos, a small city 200 km north of Santiago. The landscape and local wildlife make it a perfect place from which to contemplate the nature and beauty of northern Chile.

칠레 산티아고에서 북쪽으로 200km 떨어진 곳에 있는 작은 도시 로스 빌로스에 자리를 잡은 게스트 하우스가 있다. 광활한 풍경과 자연으로 둘러싸인 이곳은 칠레 북부 지방의 아름다움을 즐길 수 있는 완벽한 장소다.
.

.

.
집은 통풍이 잘되는 큰 지붕 아래, 유리로 된 세 개의 독립 공간과 기계실로 구성되어 있다. 일부는 게스트하우스로 활용하기 위해 공간을 분리했다. 게스트하우스에서는 반나절만 짧게 머무는 것도, 장기 투숙하는 것도 모두 가능하다. 
양 끝 공간에는 전망이 좋은 침실이 자리한다. 투숙객들의 사생활을 보호하기 위해 각 침실과 공용공간은 가림 벽으로 구분했다. 
거실과 부엌, 다이닝룸이 있는 중앙 공간은 대각선으로 틀어져 있는데, 이 지역의 잦은 강풍으로부터 집을 보호하기 위한 외부 지붕 공간을 마련하기 위해서다. 틀어진 공간 사이로 풍경이 드러나 자연과 집이 하나가 된 듯한 느낌을 준다. 
.

.
The house consists of three independent glazed volumes and a technical volume joined by a large ventilated roof. The separation of the volumes responds to a brief that requests the architects to design a house specifically intended to receive guests. The house may accommodate a short-term guest who spends only one afternoon enjoying the place, or a another who remains for several nights occupying part or all of the house.
The volumes at the ends contain the bedrooms, and open their views onto the landscape. They are closed with an opaque wall towards the center that corresponds to the public area of the house, protecting the privacy of the rooms of different guests.
The central volume that contains the living/dining room and kitchen, is rotated in order to generate an outdoor roof space protected from the wind, thanks to the disposition of the volumes with respect to the prevailing wind direction in the area. The rotation of the central volume also allows the native vegetation to enter the house, generating a fusion of the house with the landscape.
.

..

.
The large ventilated roof, that is supported on the volumes by a system of beams, gives unity to the house and generates ideal intermediate spaces for leisure and contemplation of the landscape.
One of the main challenges for the designers was that of financial constraints. The cost of construction per square meter had to correspond to middle-class housing in Chile. To achieve this, and remain in budget, the architects ensured that materials and modulations were not specialized but instead the entire construction has been achieved through standard solutions.
.

.
빔 구조로 하중을 지탱하고 있는 거대한 통풍 지붕은 집에 통일성을 부여하며, 레저와 휴식을 위한 이상적인 공간을 구현한다.
금전적인 문제는 큰 걸림돌 중 하나였다. 건축 비용은 칠레 중산층 주택 가격과 비슷해야 했다. 예산을 맞추기 위해 건축 자재와 모듈을 정하는 비율은 표준화된 공정 시스템을 통해 생산된 것으로 결정되었다.
.

.
Project: Guest House 8q / Location: Ochoquebradas, Los Vilos, Chile / Architect: 3370 Studio / Architect in charge: Piero Mangiamarchi, Sarah Bosch / Structural engineer: Hugo Bosch / Construction company: Constructora Mabo / Bldg. area: 135m2 interior, 77 m2 terrace, 337 m2 roof / Material: wood, steel, glass / Design: 2016 / Construction: 2018.3~2019.2 / Photograph: ©Piero Mangiamarchi; ©Yosuke Ohtake(courtesy of the architect)